Ilidža

Ilidža vam je bosanska verzija divljeg zapada, osim što umjesto kauboja imate bosance. Svakog dana izbije manji konflikt, svake subote neko bude zboden, popije metak ili barem završi na CUM-u. Lična karta je misaona imenica jer je niko i ne traži. U krgu od 100 metara od 4. Gimnazije ima 12 kafića i dvije prodavnice duhana tako da poslije časa učenici mogu da utope svoju tugu (i ocjene) u pivi i Marlboru. Svi su mangupi, svima je neki mafijaš rođak, i svi su tako hrabri da se nesmiju sa tobom potuči osim ako im 15 likova ne čuva leđa. Ako slučajno dođe do tuče priletjeti će po trojica iz svakog kafića da te udaraju i kasnije se hvaliti kako je njih 50 tebe prebilo.

RomantikaUredi

Romantika vam se sastoji od plačanja računa za grupicu pijanih djevojaka. Ilidža je inače povoljno tlo za uzgoj i kultivaciju sponzoruša i njihov glavni sabirni centar. Jedno upozorenje prosječna Ilidžanka ima jetru i bubrege čeličnog slona i u stanju je da popije nezamislive količine alkohola pa se preporučuje pažnja ako želite "damama" platiti račun.


LokalitetiUredi

Terminal- Autobuski terminal, ništa posebno Mala Aleja- Kafići, kafići i još kafića, jesam li napomenuo da ovdje ima kafića? Vrelo Bosne, Velika Aleja, Stojčevac - Tokom dana služe kao mjesta za šetnju i vožnju u fijakerima, tokom noći služe kao mjesta za opijanje i štemanje u autima