Kraljevina Mungolija

Kraljevina Mungolija
Zastava
Zastavamungolije.JPG
Moto = Da ti naspem dvije krivine
Himna = Informer
Europe WWII 1942 locator map - Croatia.PNG
Jezik Mungoslavenski
Glavni grad Sarajevo
Vlada Mungoshka monarhija na celu sa Ambrozijem, velikim Kraljem Mungolije i Sultanom Najvecim
Predsjednik Cetveroclano predsjednistvo:Vase Velicanstvo Ambrozije, Sultan, Creesoliza Rice, Lelita Lempichka, i naravno "Moja Princeza" Vasva
Heroji Orhan Shaban dok je bio mahmuran,Aca L.
Parlament Tamo gdje se kamermani odmaraju
(Ne)ovisnost 2008 od oraha
Novac 1 Krivina= 2BAM = 1,96 Eura
Religija Mungoizam |- style="vertical-align: top;"
16962537494655d7042cce5.jpg

Kraljevina Mungolija je Kraljevina unutar Federacije BiH.Njena Teritorija se prostire od str Sin City-ja (mjesto osnivanja Kraljevine Mungolije) preko EAT CLUB Masha (parlament Kraljevine Mungolije) i autonomnih oblasti "nanin stan","nash stan","kod Hidre","u parku" i "que pasa Djidji".

HistorijaUredi

Kraljevina Mungollija je nastala tokom visemjesecnih zasjedanja u str Sin City kao plod cijelozivotnog nastojanja vrhovnog poglavara jedinstvenog i neprikosnovenog Kralja Mungolije Velikog Ambrozija, da sve Mungose svijeta ujedini pod jedinstvenu zastavu i povede ih u bolju buducnost. Uz njegov angazman tokom februarske Revolucije (u godini 2008.) je uz svecano ispijanje ne unuchicha, ne tate, nego dede (!) sam osnovao Kraljevinu, nakon cega je izashao balkon Predsjednistva i saopstio cijelom svijetu (pod teskim vremenskim uslovima) da je na danashnji dan stvoreno nesto novo, nesto revolucionarno:Kraljevina Mungolija!!! Ostalo je sve bilo slow motion (barem tu noc).Tu noc je uz njegovo rame je stao i drugi poglavar K.Mungloije, Sultan zvani "imas bolji ispracaj od Sultana iz Bruneja",i zajedno su se zakleli da ce izvesti Mungoshku rasu na pravi put ka prosperitetu,orahu,ljepoticama i naizad ka mungoshkoj Nirvani. Nakon te historijske noci, sve je teklo ubrzanim tokom, pronadjena su nacionalna obiljezja, valuta, formiran parlament i konacno je sve rezltiralo prvim ustavom "Svim Mungosima na svijetu".


StanovnistvoUredi

S obzirom da je Kraljevina Mungolija bila dugo clanica BiH 100% stanovnistva su Bosanci i Hercegovci, s tim da se nadje i poneki Mungos tastrane, jer Mungosa svugdje po svijetu...Po spolnosti se dijeli Stanovnishtvo na 60% Ljepotica i 40% Mungosa. Religija je uglavnom Mungoizam ili vjera u sveti orah i praznu flasu. Stanovnici K.Mungolije vrijeme rado provode van kuce, s obzirom na financijalne mogucnosti uglavnom po kafanama kada je bila plata/stipendija/vjerski praznik/masaza ili po parkovima,kucama,stanovima,naninim stanovima kada su financijalne mogucnosti prosijecnog Mungosa samo "za teke". Omiljeno piche prosjecnog Mungosa je Orah,ili kako popularno kazu,1 Krivina. Radni dan prosjecnog stanovnika K.Mungolije traje od sumraka do zore,ili kako bi Mungoshki narod rekao, dok ti noga moze tekilu da nosi. Vrlo bitni trenuci u zivotu jednog mungosa su tzv. "nesebicne minute", kada on ili ona njeguje prljave misli prema njemu ili njoj istom spolu. To se uglavnom zavrshi "gay momentom",nakon cega slijedi povlachenje crte jednom krivinom. Brachne zajednice su rijetka stvar u Mungoshkom drustvu,jer vecina Mungosa njeguje b.o. varijantu druzenja. Dok Veliki Ambrozije, Kralj svih Mungosa preferira druzenje sa Misicama (o kojima je mnogo cuo), Sultan Najveci vise uziva u drustvu Alhemicarki, mada u Kraljevskoj kuci sve ljepotice imaju pozitivnu ocjenu,barem do "mjesta gdje se kamermani odmaraju".Grb i HimnaUredi

Grb Kraljevine Mungolije je Orahov list. Orah kao glavno drzavno pice se moze vidjeti i na zastavi K.Mungolije koja izgledom pomalo podsjeca na zastavu Kanade.Sem orahovog lista na zastavi se mogu vidjeti i dvije krune, posvecene Vladarima K.Mungolije, Velicanstvenom Kralju Ambroziji i Sultanu Najvecem. Svoju vjernost Kraljevini Stanovnistvo cesto izjashnjava uzrecicom "sa vjerom u glans (op.a lat.orah)". Bitnu kariku u K.Mungoliji predstavlja zivotinja Mungose (lat.Atilax paludinosus). Mnogi Mungosi vjeruju u reinkanaciju u zivotinju Mungos,mada neki Stanovnici K.Mungolije dlakom i za zivotnog vijeka podsjecaju na spomenute stanovnike zivotinjskog carstva. To se popularno naziva "Kult Mungosa" ili "Mungoshka Nirvana". Medju narodom vlada ubijedjenja da se u Mungoshku Nirvanu lakse ulazi uz sto vecu kolicinu Oraha u krvi,tako da se svakim danom vec u ranim satima pocinje sa konzumacijom istog.

Bitni datumi i prazniciUredi

11.02.2008. - Dan osnivacke skupstine Kraljevine Mungolije ili "slow motion day"

11.03.2008. - Noc zatvaranja str Sin City (Apsinth Night)

11.05.2008. - Mungolijada i dani pomirenja sa sudbinom

svaki 20. u mjesecu - Dan Oslobodjenja Mungosa ,ili "Ne-jedem-vise-rizu day"

22.05.2008. - Dan Povrataka Mungosa (comming home day)

EkonomijaUredi

Sve sto u Kraljevini Mungoliji vrijedi, il' se popilo, il' ce se popiti.Ekonomija Kraljevine Mungolije se bazira na usluznim djelatnostima, od masaza,prevoda,provoda,razvoda...Vanjski dugovi Kraljevine su nepregledni i biljeze se uglavnom po tekama van same Kraljevine.

DiplomatijaUredi

Zasad su zabiljezene dvije diplomatske posjete visokog predstavnika za BiH, velicanstva,lorda Paddy-ja Ashdowna u nasoj prijestonici Sin Citiy-ju. Pored toga otvorena je i prva ambasada K.Mungolije u Saveznoj Drzavi Austiji, u Grazu, gdje se od 2003 vec radi na afirmaciji K.Mungloije na medjunarodnom planu i krajnjem cilju, primanje cijelokupne EU u Mungoshku zajednicu. Planira se jos Ambasada u SR Njemackoj (Hagen). Takodjer su planirane diplomatske misije u Egiptu i u Grckoj. Kao i svaka svjetska velesila K.Mungolija njeguje izricito dobre odnose sa svojim susjedima BiH,Hrvatskom,Srbijom,pa i sa drzavama Baltika,Estonijom,Finskom,Spaniji itd.

Tijekom ljeta 2008 godine realizovana je i diplomatska misija pod nazivom "Tvrd kao orah-dani dijaspore", koja je predvodjena Velikim Ambrozijem Kraljem Mungolije, Lelitom Lempichkom i Sultanom Najvechim. Delegacija K.Mungolije otputovala je u susjednu Hrvatsku,tachnije B.Vode. Tamo je odrzan niz manifestacija, sa dijasporom K.Mungolije u Hrvatskoj, kao sto su "BSMO Vecer", "1.7 promila-s nama NE!- Vecer", "B52-na-teku-dan". Tijekom bogatog dnevnog programa realizovane su specijalne nagradne igre sa mjeshtanima pod nazivima "Cija si Lelita Lempichka,nicija,svacija,njegova ili njena" ili "Nabroj 10 stvari koje imamo u bazi".Tim povodom podijeljene su i vrijedne nagrade u vidu stipendija, uglavom materijalne prirode. Dani dijaspore su protekli u najboljem redu, bez nemilih scena i incidenata, cisto rad dushmana. Oficijalni soundtrack dana dijasopre je bila vrhunska melodija "Speed up".

Kultura i SportUredi

Kulturni zivot K.Mungoije je izuzetno bogatog sadrzaja, i odvija se uglavnom izmedju Sin City-ja i EAT CLUB Masha. U zivotu prosjecnog Mungosa, prosjecnih primanja, su takodjer ucestale posjete Operi. Kao pro-evropski orijentisana Kraljevina, K.Mungolija ove godine shalje i svog predstavnika na Eurosong, sam Sultan Najveci se odlucio da uljepsha ovogodishnji ambijent Eurosonga u Beogradu kompozicijom "Kafana na Balkanu (Absinth remix)". Uz to veliku popularnost medju Mungosima uziva i oficijalni izbor za Miss Mungolije,koji se tradicionalno organizuje u Julu mjesecu,a kandidatkinje biraju Vladari Mungolije i Predsjednistvo. Narodni sport u K.Mungoliji je trchanje uzbrdo,ili oficijalno:"Ko ce brze do Djidjija". Tom sportskom manifestu sudjeluju uglavnom svi Mungosi shirom svijeta i tradicionalno sve to zavrshi uz pucnjavu duz cijelog otoka, svi trenuci ostanu zabiljezeni, barem u teci.

U kulturnom djelovanju politickog vrha K.Mungolije krucijalnu vrijednost ima SFF (Sarajevski Film Festival). Vishegodisnjim angazmanom u sektorima same Realizacije festivala i u sferi slobodnog novinarstva (posebno istichuci internacionalne medijske kuce) clanovi nashe jedne jedine Kraljevine su uspjeli da ulijepshaju taj svojevrsni dogadjaj na vishe nacina. Svojim zalaganjem za liberalizaciju sistema podijele ulaznica na manifestacije festivala, cak su i organizovali protest pod nazovom "Uzmimo se za ruke, imamo tri akreditacije". O uspjeshnosti protesta je bespotrebno troshiti dodatne rijechi, jer je kao i ochekivano, uz odredjene napore, urodio plodom. Takodjer su organizovane svako vece kulturno-edukativne manifestacije iz budzeta K.Mungolije, koje hronoloshki navodimo u nastavku teksta:

15.8. Proslava dolaska Sultana sa diplomatske misije u EU

16.8. Protest s nazivom "Stojim pred VIPom dok me ne puste unutra"

17.8. Edukativna vece za mlade (prvi dio): "Recepti za sto bolji provod: Orah i Shlag"

18.8. Protest s nazivom "Zabrana upraznjavanja alkohola na javnim mjestima: NE HVALA"

19.8. Vecer kulture, kuliranja i apstinencije

20.8. Edukativna vece za mlade (drugi dio): "Recepti za sto bolji provod: Pranje vesha na ruke na javnim mjestima"

21.8. Vecer kulture, kuliranja i apstinencije drugi dio pod nazivom: "Miro mozel' jedna vece bez nas?"

22.8. Medjunarodni praznik: "Medjunarodni dan NEkoristenja mobilne telefonije"

23.8. Dani Elementarne provjere da li smo na listi zvanica

Poznati MungosiUredi

Kralj Mungolije Veliki Ambrozije - Najveci vladar ikada

Sultan Najveci - Najveci suvladar ikada

Creesoliza Rice - Najveca Prva dama ikada

Lelita Lempichka - Najveca Prva dama ikada

Beeeeeeelma - Najveca dilerka svetog Oraha ikada

Crni - Najveci diler svetog Oraha ikada

Chris Isaak - Najveca frizura ikada

Adzida Rice - Najveci VIP ikada

Rimlich - Najveci potencijalni Orahoholicar ikada

Vasva - Najveca specijalistiknja za javne odnose (preferirano mobitelom) ikada

Sandzolina Jolie - Najveci clio ikada

Boky - Najveci kapacitet ikada

Germa - Najveci ministar za izbjegla i raspushtena lica ikada

pa da - Najvece iznenadjenje Maja 2008 ikada

Orhan Shaban - Najveci idol mahmuran ikada

Lepi Muha - Najveci ministar za inostrana posla ikada

Mr P - Najveci ministar za omladinu i omladinska pitanja

Antologijske izjave poznatih MungosaUredi

"Ginemo Ambrozije, Gineeeeeemmmooo" - Sultan se obracha Vecinanstvu Ambroziji tjekom sluzbenog putovanja u Imperiju Selmanagica

"Slow motion,sve je slow motion"- Velicanstvo Ambrozije nakon proglashenja K.Mungolije

"Uzmi telefon,zovi Ambroziju i reci mu da prilagodi voznju uslovima na cesti" - Nezaboravna Munjina molba,oca Mungosa, iz Ministarstva za komunikacije tijekom Mungoshke ekspidicije ka Nishicima

"No kukung" - Jedan je Gospodin B., otac Mungosa!

"Poljubi ga, A., poljubi ga" - Presuda izrecena gospodjici A. na 20.12.2007. (Znacajan datum, 45 mjeseci nesudjenih)


"There`s no hole like alcohole" - Sultan veliki tijekom jednih od zasijedanja politickog vrha Kraljevine Mungolije